Фирма, свързана  компанията за онлайн залагания Телематик Интерактив България ще организира държавната

...
Фирма, свързана  компанията за онлайн залагания Телематик Интерактив България ще организира държавната
Коментари Харесай

Компания, свързана с българските казина Palms Bet ще организира онлайн залагания в Северна Македония

Фирма, свързана  компанията за онлайн залагания Телематик Интерактив България ще провежда държавната лотария в Македония. Това излиза наяве от  на компанията, оповестено на уеб страницата на Българската фондова борса.

От уведомлението излиза наяве, че 77 БИТС БСЦ ДОО Битола (дружество с лимитирана отговорност), записано според законодателството на Република Северна Македония, в което " Телематик Интерактив България " АД има 50% от капитала, завоюва търг за приемане на право за осъществяването на активност по онлайн
залагания, проведен от Държавната лотария на Република Северна Македония.

Припомняме, че на 20 октомври 2023 година " Телематик Интерактив България " закупи половината от сдружение. Общата стойност за придобиване на 50% от капитала на сдружението е MKD 153 750 (македонски денари), чиято равноценност в евро е 2 500 евро. 

" Телематик Интерактив България ", която към този момент коства 200 милиона лв., потегля към франкфуртската борса

От компанията се надяват скоро да излязат на интернационалните финансови пазари

Компанията зад марката
казина Palms Bet - регистрира 18% растеж на приходите до 86,4 млн. лв. за януари-септември 2023 година, в съпоставяне със 73,5 млн. лв. за същия интервал през 2022 година Основен принос за растежа на общите доходи имат приходите от казино игри, които се усилват с 21% на годишна база за отчетния интервал, до близо 77 млн. лв..

Дружеството поддържа постоянна облага в размер на близо 18 млн. лв. към края на септември 2023 година

Компанията усилва броя на дейните си клиенти за интервала януари-септември 2023 година до над 90 100 души, нарастване от 22% на годишна база. Средният доход от един клиент остава над 100 лв..

През март 2022 година " Телематик " е листната на Българска фондова борса и става първата обществена българска компания от игралната промишленост.

" Телематик Интерактив България " АД разпределя над 10 млн. лева дял на първото общо заседание

Компанията връща над 50% от облагата си на вложителите

Impulse Growth влага в " Телематик " от 2022 година, като влага 350 000 лева в първичното обществено предложение на акции на компанията. Амбицията на мажоритарните притежатели на " Телематик " е до 2025 година компанията да е измежду десетте най-големи играча в промишлеността на онлайн
залагания в Европа, а до 2030 година - в целия свят.

Приходите от активността за деветмесечието на 2023 година на групата на " Телематик Интерактив България " АД са на стойност 86,4 млн. лева, което съставлява растеж от 18% в съпоставяне със същия интервал през 2022 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР